Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/agility-slo.com/httpdocs/html_metadata.php on line 11 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/agility-slo.com/httpdocs/html_metadata.php on line 39
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in nastavitvah...

Agility v letu 1991

Prvi seminar o agilityju je bil 8. in 9. marca 1991 na Igu pri Ljubljani. Udeležilo se ga je 24 udeležencev.
V standardnem agilityju je sodelovalo 15 tekmovalcev, najboljša pa je bila Mojca Bizjan s Timyjem iz KD Ljubljana. V mini agilityju so sodelovali štirje tekmovalci, najboljši pa je bil Ivan Čučko (s psom Jakom) iz KD Ajdovščina.
Dominik Knavs je novembra 1991 v samozaložbi izdal prvo slovensko knjigo z naslovom “Agility, več veselja in več možnosti v športni kinologiji”, ki je bila prevod in priredba francoskega avtorja Jeana Paula Petitdidierja. V njej so bile slike prvih ‘pravih’ ovir za agility, ki so jih izdelali v Kinološkem društvu Murska Sobota. Ta knjiga je bila učbenik za udeležence dvodnevnega seminarja v Murski Soboti, ki se ga je udeležilo 32 udeležencev, od tega dva iz Hrvaške.
Pravila in navodila o agilityju, ki jih je sprejel FCI 15. aprila 1991 (leta 1991 je Finska organizirala tudi prvo evropsko prvenstvo v agilityju), so bila usklajena z razmerami v Sloveniji. Navodila za izvajanje tekmovanj in pravilnik s kriteriji za ocenjevanje je potrdil izvršni odbor KZS. Ta pravilnik je potrdil tudi zbor sodnikov za delo 21. decembra 1991.

 

Navodila za e-prijave

Pomembno: prijave in odjave preko online sistema so možne do torek pred tekmo. Po torku kontaktirajte organizatorja tekme.
Za navodila o e-prijavi kliknite tukaj...

Online registration system for agility events - instructions

Important: Entries and cancellations are possible until the Tuesday before competition. After Tuesday you will have to contact organizer of competition. New teams who are not in agility base, plase fill the form and send it to Agility Commission. For instructions click here...

Prehod v višji nivo

Tekmovalec mora zaradi ažuriranja baze podatkov sporočiti Komisiji za agility na e-mail (agility.komisija@gmail.com) spremembo nivoja. Sporočilo mora vsebovati številko delovne knjižice, datum prestopa, ter ime sodnika/ce, ki je potrdil/a prestop.

Začetek agilitya pri nas

Manj kot 15 let po prvem prikazu agilityja v Sloveniji, so bili naši tekmovalci že v samem svetovnem vrhu, kjer so še danes.