Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/agility-slo.com/httpdocs/html_metadata.php on line 11 Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/vhosts/agility-slo.com/httpdocs/html_metadata.php on line 39
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih in nastavitvah...

Agility workshop s Christine Charpentier

Komisija za agility je 25. junija 2001 organizirala v Domžalah uspešen celodnevni trening – agility workshop – s Christine Charpentier, dvakratno svetovno prvakinjo iz Francije. Udeležilo se ga je 28 udeležencev, med njimi so bili sodniki, inštruktorji in tekmovalci.
Leta 2001 je bilo v Sloveniji 15 uradnih tekem: devet za državno prvenstvo – od tega ena mednarodna za naslov CACIAg in šest tekem za Eukanuba pokal Slovenije. Na tekmah so sodili: Branka Hobič, Cvetka Gorjan, Olga Muhič, Sašo Novak, Silvester Škerget, Mirja Lapanja, Sonja Rozman, Mitja Žnidarič in Zlatko Gorjan, ki je na začetku sezone uspešno opravil sodniški izpit ter v drugem delu sezone že tudi samostojno sodil. Na vseh tekmah je bila uporabljena naprava za elektronsko merjenje časa Alge timing, ki so jo upravljali usposobljeni operaterji z licenco. Začelo pa se je tudi postopno uvajanje enotne računalniške obdelave podatkov Agi-Slo, s seminarjem za organizatorje tekmovanj, ki je bil marca Domžalah.

Na tekmovanjih so poleg slovenskih nastopali še tekmovalci iz Hrvaške in Italije. Dviguje se kakovostna raven tekmovalcev, vse več imamo psov tistih pasem, ki so v agilityju najbolj uspešne, predvsem tudi border collijev, belgijskih ovčarjev in pudljev. Sodniki so skupno podelili 65 rozet “Čisti tek”. Lahko smo zadovoljni tudi z vse boljšo organizacijo tekem. Na veliki večini tekem je prevladovalo izjemno dobro vzdušje, dobro pa svoje naloge opravljajo tudi organizatorji, ki so ponekod popestrili tekmovanja še s tekmovanji veteranov (Ptuj, Hrušica, Naklo) in jumpingi za posebne pokale.

V povprečju je na posamezni tekmi v letu 2001 skupno tekmovalo 62 tekmovalcev. Največ tekmovalcev je nastopilo na tekmi v Ajdovščini – 83, najmanj pa na tekmi v Lendavi – 33. Če prištejemo še tekmovalce, ki so nastopili v neuradnih razredih, je bil dosežen absoluten rekord v Naklem – 88 tekmovalcev.

 

Navodila za e-prijave

Pomembno: prijave in odjave preko online sistema so možne do torek pred tekmo. Po torku kontaktirajte organizatorja tekme.
Za navodila o e-prijavi kliknite tukaj...

Online registration system for agility events - instructions

Important: Entries and cancellations are possible until the Tuesday before competition. After Tuesday you will have to contact organizer of competition. New teams who are not in agility base, plase fill the form and send it to Agility Commission. For instructions click here...

Prehod v višji nivo

Tekmovalec mora zaradi ažuriranja baze podatkov sporočiti Komisiji za agility na e-mail (agility.komisija@gmail.com) spremembo nivoja. Sporočilo mora vsebovati številko delovne knjižice, datum prestopa, ter ime sodnika/ce, ki je potrdil/a prestop.

Začetek agilitya pri nas

Manj kot 15 let po prvem prikazu agilityja v Sloveniji, so bili naši tekmovalci že v samem svetovnem vrhu, kjer so še danes.